Over Kitty Wouthuysen

KITTY WOUTHUYSEN

Ik ben geboren in 1962 in Indonesië en opgegroeid in Appingedam. Als kind was ik al zeer geïnteresseerd in (het gedrag van) mensen. Na de HAVO heb ik HBO-Verpleegkunde gedaan omdat ik de medische richting in wilde. Wat ik bij deze opleiding miste was dat er weinig tijd was voor werkelijk contact tussen de patiënt en de zorgverlener. Omdat me telkens voorgespiegeld werd dat dit een utopie was, gooide ik het op een andere boeg en ging ik vervolgens HTS-Informatica doen, waar ik mijn huidige echtgenoot ontmoet heb. Samen hebben wij een lieve zoon (1987).

In de jaren dat we in verband met het werk van mijn echtgenoot in het buitenland hebben gewoond en binnen mijn verschillende werkzaamheden in de zorgsector, de administratie en later 10 jaar in de sales, bleef mijn interesse in het gedrag van mensen en in hun drijfveren.

In 2004 heb ik dan ook besloten om van deze passie mijn werk te maken en heb ik allerlei trainingen en cursussen gevolgd om hierin kennis en ervaring op te doen. Na het behalen van mijn studie tot specialist counsellor/coach aan de Academie voor Counselling en Coaching ben ik sinds 1 juli 2009 fulltime counsellor/coach. Mijn honger naar kennis over het gedrag en de drijfveren van mensen heeft me doen besluiten om in 2010 de vierjarige bachelor opleiding Toegepaste Psychologie te doen. Deze opleiding volgde ik aan de Hogeschool Leiden en heb ik in 2014 nominaal afgerond waarbij ik me gespecialiseerd heb in communicatieproblemen binnen de medisch specialistische zorg, interculturele communicatie en talentmanagement.